‘Net die extra mile gaan voor succes’ - van starter naar directeur

bob-van-ginkel

Bob van Ginkel werkt tien jaar bij Robert Walters en ontwikkelde zich in die tijd van consultant tot directeur van de vestiging in Amsterdam. Hij weet dus als geen ander wat het betekent om carrière te maken binnen recruitment en wat de bedrijfscultuur binnen Robert Walters typeert.

Wat voor mensen werken er bij Robert Walters?

Open, nieuwsgierig, resultaatgericht, beïnvloedend, mensgericht en vooral slim. Natuurlijk zien wij er zakelijk en representatief uit, zijn wij brutaal beleefd en krijgen wij onze standpunten over de bühne. Ook bij executive klanten en kandidaten. Wij adviseren hoogopgeleide professionals, consultative sales is wat wij doen. Vanuit de inhoud en kennis over ons specialisme de ander beïnvloeden zodat wij een wezenlijke bijdrage leveren aan mensenlevens en bedrijfsperfomances. Het hebben van de juiste baan of de juiste interim-opdracht is immers een essentieel deel van het mensenleven. En alleen de juiste kandidaat brengt een afdeling en organisatie verder.

Waarom is recruitment een goede start voor je carrière?

Naast inhoud en kennis van het vak leer je vaardigheden waar je de rest van je leven plezier van hebt zakelijk én privé: Luisteren, doorvragen, standpunten challengen en overtuigen zonder weerstand op te wekken, plannen, resultaten behalen en doorzetten, ook als het even moeilijker wordt. Daarnaast leer je hoe het in Nederland gevestigde bedrijfsleven opereert. Je kijkt bij 100-en bedrijven binnen en hoort van binnenuit wat er speelt. En bovenal word je opgeleid als een professional in de commercie. De combinatie van deze vaardigheden opent vele deuren mocht je na een carrière bij Robert Walters toch eens buiten willen kijken.

Je bent opgeklommen van startende consultant tot directeur. Kun je iets vertellen over de doorgroeimogelijkheden binnen Robert Walters?

Doorgroei is voor iedereen mogelijk binnen Robert Walters. De enige voorwaarde is dat je succesvol bent, en dat binnen de culturele waarden van Robert Walters. Daarin staat samenwerken en integer opereren naar klant en kandidaat centraal. De doorgroeicriteria zijn dan ook transparant en haalbaar voor diegenen die net die extra mile gaan voor succes.

90% van het senior management binnen Robert Walters wereldwijd is als consultant begonnen. Een beter bewijs van de doorgroeimogelijkheden is er niet.

Wat was jouw grootste succes sinds je bij Robert Walters werkt?           

Op zakelijk gebied het behalen van een wereldwijde nummer 1 positie binnen Robert Walters in 2008. Ik ben ook diverse malen mee geweest op de jaarlijkse Global Incentive Trip, waarbij Robert Walters de beste performers wereldwijd op een luxe trip stuurt naar bijvoorbeeld Barbados, Miami of Las Vegas. Maar nog mooier werd het toen ik als manager mee kon dankzij de geweldige resultaten van mijn teamleden. Een fantastische trip met consultants die ik zelf aangenomen heb, getraind heb en dan samen deze mijlpaal kunnen vieren, dat geeft heel veel voldoening. Overigens zijn twee van deze heren nog steeds aan boord als Senior Managers en hebben zij ook weer consultants aangenomen en getraind die de Global Incentive Trip bereikt hebben.

Een recente prestatie waar ik heel trots op ben is onze benoeming tot Great Place to Work. Een onafhankelijk onderzoek naar de waarden binnen de organisatie. Het recruitmentvak is hard werken maar we zetten ons als werkgever ook in om een prettige werkomgeving te bieden. We verzorgen elke dag een biologische lunch, regelen dat je kunt sporten met collega’s en gaan jaarlijks met zijn allen skieën. Dat zorgt ervoor dat er echt een familiegevoel is in onze teams.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het recruitmentvak? Neem contact op met Sarah Vodegel via +31 (0) 20 644 46 55 of sarah.vodegel@robertwalters.com. Je kunt ook alvast onze interne vacatures bekijken.

Werken bij
Robert Walters

Read more »